Industrial Internet of Things in de scheepvaart

Met haar blik stevig op de toekomst gericht, ontwikkelt Damen een geïntegreerd IIoT-platform. Dit platform zorgt ervoor dat Damen-schepen steeds meer verbonden worden, waardoor waardevolle data van de duizenden sensoren aan boord kunnen worden verzameld en geanalyseerd.

Hoe heeft Damen dit project aangepakt? Welke uitdagingen kwamen zij tegen? En wat levert het de organisatie op? Damen Shipyards, KPN IIoT en Blenddata geven je een exclusief kijkje in de keuken van dit bijzondere project.

 

Programma

 

15.00 uur        Ontvangst

 

15.15 uur      Finding the business value of IoT door KPN IoT
De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos en een cruciale stap in de digitalisering van je organisatie. Technische ontwikkelingen gaan razendsnel en techniek is in de praktijk zelden meer de bottleneck als het gaat om IoT toepassingen. De uitdaging zit vooral in het rond krijgen van de businesscase. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden succes en faalfactoren gedeeld rondom het vinden van de business waarde van IoT-toepassingen.

 

15.45 uur      Unlocking Business Value with Operational Data door Damen & Blenddata
In deze sessie delen Vincent en Willem hoe Damen operationele data uit schepen omzet in substantiële bedrijfswaarde. Hoe ga je om met connectiviteitsuitdagingen? En hoe selecteer je de juiste data om bruikbare bedrijfsinzichten te genereren? Ontdek hun strategie voor het implementeren van rapporten voor meer dan 450 klanten met behulp van geautomatiseerde oplossingen en as-code-oplossingen.

 

16.15 uur        IOT en Data: Hype of heilige graal?
Zijn het baanbrekende technologieën of overgewaardeerde trends? We zijn benieuwd naar jouw mening, en die van je branchegenoten.
Voordat we aan de borrel gaan sluiten we af met deze interactieve sessie, waar stellingen en jouw mening centraal staan.

 

17.00 uur        Netwerkborrel
Gelegenheid om na te praten met sprekers en branchegenoten.

Schrijf je hier in

  Locatie

   

  Damen Shipyards Gorinchem
  Avelingen-West 20, Gorinchem

  Sprekers

  Titia Houwing

  Consultant Internet of Things @ KPN

  Met meer dan negen jaar ervaring als IoT Consultant bij KPN is Titia vanaf de opkomst van IoT betrokken geweest bij o.a. de lancering van LoRa en begeleidt zij in haar rol klanten in het vinden van de juiste IoT oplossing.

  Willem van Leeuwen

  Product Development Owner / Manager @ Damen Shipyards

  Willem is verantwoordelijk voor de ontwikkelingsroadmap van Damens’s IIoT-platform en de bijbehorende applicaties. Samen met zowel interne als externe stakeholders bepalen zij continu welke nieuwe waarde er ontwikkeld gaat worden.

  Vincent Fokker

  Co-Founder @ Blenddata

  Vincent is co-founder van Blenddata en heeft als hoofd van het Data Science team bij Damen Digital Solutions een cruciale rol in het leveren van waardevolle inzichten aan de klanten van Damen.